Rapport från kursen ”Hitta rätt i maktens korridorer”

Den 13-14 oktober 2011 genomfördes den sista delen av kursen ” Att hitta rätt i maktens korridorer”. 30 bibliotekschefer deltog och fick under två dagar ta del av föreläsningar och diskussioner kring sociala medier bland annat strategier för att lyfta fram bibliotek genom sociala medier.

Första talaren var Mattias Jansson, kommunchef i Katrineholms kommun som talade om digitala kommunikationsvägar i kommunen och lokalsamhället. Läs mer om och av Mattias Jansson här: Mattias föredrag filmades och går att ta del av här, den är väl värt att lyssna på. Utgångspunkten i Mattias presentation är i mångt och mycket sociala medier ur ett ledarskapsperspektiv men också hur Katrineholm som kommun tänker kring användningen av sociala medier i sina verksamheter. På deras hemsida finns en samlad sajt om sociala medier i Katrineholms kommun.

Ett pass hölls av Marie Holmqvist från Salems kommun, som berättade om hur hon kom igång med Twitter, hon twittrar som @marieholmqvist  Efter kursdagarna har flera bibliotekschefer börjat twittra.

Anna-Stina Takala, utvecklingsledare på regionbibliotek Stockholm talade under rubriken ”Bibliotek och kommunikation i den sociala tidsåldern” Hon presenterade bland annat en kartläggning som hon gjort över folkbibliotek i Stockholms läns närvaro på facebook. Ta del av hennes undersökning  här.

Dag två på kursen fick deltagarna möta Peter Andersson, bloggare och politiker(S) från Huddinge som berättade om sociala medier i politiken. Läs mer om och av Peter Andersson här och hans inlägg från konferensen här:

Det sista passet  var en gemensam diskussion om sociala medier utifrån föreläsningarna och ett par artiklar som de fått i förväg. Med en större förståelse och inblick i sociala medier lämnade kursdeltagarna  Strömsbergs säteri.

Krister Hansson, Regionbibliotek Stockholm

Annonser

2 thoughts on “Rapport från kursen ”Hitta rätt i maktens korridorer”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s