Allt handlar om kommunikation!

Camilla Alexandersson, Catarina Hummelstrand, Brit Stakston

Brit Stakstons föreläsning under Sociala medier – Fortsättning följer 21/8 innehöll många tänkvärda resonemang, det har Cecilia bloggat om redan. Men jag fastnade särskilt för en del av det Stakston sade mot slutet. I sin föreläsning tog Brit avstamp i flera av de frågor som deltagarna hade önskat att få diskutera under dagen. Många frågor som skickades in handlade om tilltal och tonlägen i sociala medier. Hur skriver vi i nya medier för att det ska tilltala vår målgrupp på rätt sätt? Kanske är vi många som funderar några varv extra innan vi publicerar inlägg på bibliotekets Facebooksida exempelvis. Eller överhuvudtaget kommunicerar i ett forum som når ut till många samtidigt, i ett jobbrelaterat sammanhang. En av konferensens dialogcaféer under eftermiddagen handlade delvis om detta: ”Personliga – professionella bibliotekarien – Hur är vi personliga och professionella samtidigt på nätet?”.
Stakston förminskade inte våra funderingar angående tilltal på nätet, men gjorde det hela så självklart. Oftast klarar vi av att anpassa vårt tilltal efter den som ringer oss, vi anpassar tilltal efter vem vi pratar med och i vilket sammanhang , om det är vår chef, en kommunpolitiker eller en biblioteksanvändare. Då klarar vi av det även på internet, på Facebook med mera. Vi behöver bara vara oss själva och inte göra det svårare än det är! Men så är hon ju strateg på en kommunikationsbyrå, Brit Stakston.

Kommunikation är lika intressant som det kan vara svårt, och kommer nog vara ett ämne som vi vill fortsätta diskutera inom biblioteken. När vi arrangörer träffades för att prata om konferensens syfte och innehåll, kom vi fram till att mycket i grunden handlar om kommunikation!  Vi vill kunna verka, utvecklas och leda på (nya) digitala arenor. Sociala medier möjliggör kommunikation över nätet, låter oss vara delaktiga samt professionella och personliga samtidigt. En möjlighet eller kanske en utmaning?
/Hanna Johansson, Regionbibliotek Stockholm

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s